900 израелци и 700 палестинци са загинали след нападението на „Хамас“

0
Нова експлозия в небето над Газа в ранните часове на днешния ден
Нова експлозия в небето над Газа в ранните часове на днешния ден Снимка: Facebook

Нова експлозия в небето над Газа в ранните часове на днешния ден

Броят на загиналите при атаката на „Хамас“ срещу Израел се е увеличил до 900, като най-малко 2600 са ранени. Палестинските власти съобщават за 687 загинали и над 3700 ранени, предава Ройтерс.

Тази нощ премиерът на Израел Бенямин Нетаняху се закани, че ще унищожи „Хамас“.

Снощи от палестинска територия бяха изпратени нови ракети по Израел, а Тел Авив отвърна. Имало е нова експлозия в небето над град Газа в ранните часове на днешния ден.

„Жестоките атаки, които „Хамас“ извърши срещу невинни израелци, са умопомрачителни. Те са диваци. Както световните сили се обединиха, за да победят Ислямска държава, така трябва да подкрепят Израел в победата над „Хамас“, заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху, цитиран от bTV.

Заради новоразразилата се война днес ще има извънредно заседание на министрите на външните работи на ЕС. Целта е намиране на обща позиция. Сред горещите точки в дневния ред ще е и спряното вчера европейско финансиране за палестинските власти. Европа обаче ще продължи своята хуманитарна помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари