Бенямин Нетаняху: Ще унищожим Хамас

2
Това е само началото. Нашите врагове започнаха да плащат цената
Това е само началото. Нашите врагове започнаха да плащат цената

Това е само началото. Нашите врагове започнаха да плащат цената

Експлозии отново избухваха над Газа в ранните часове на събота, докато израелските въздушни удари продължаваха. По-рано израелските сухопътни сили осъществиха „спорадични набези“ в палестинския анклав, преследвайки бойци на „Хамас“ и издирвайки израелски заложници. Много палестинци в Северна Газа предприемат масово изселване, след като израелската армия предупреди около 1 милион души да се евакуират в южната част на обсадената територия.

Премиерът на Израел обеща да унищожи Хамас. Думите му може да се тълкуват като прелюдия към очакваната сухопътна офанзива в Газа.

"Това е само началото. Нашите врагове започнаха да плащат цената и няма да навлизам за това, което предстои. Подсигуряваме продължаване на войната с повече боеприпаси, които пристигат в Израел, повече оръжия. Ще унищожим Хамас, ще донесем победа. Ще отнеме време, но ние ще приключим тази война по-силни от всякога", каза Бенямин Нетаняху – премиер на Израел, цитиран от Euronews Bulgaria.

Докато въздушните удари удряха Газа през целия петъчен ден, семейства в коли, камиони и каруци, натъпкани с одеяла и вещи, се стичаха на главния път от град Газа.

Медийният офис на Хамас съобщи, че изтребители са ударили автомобили, бягащи на юг, убивайки повече от 70 души, докато израелската армия каза, че нейните войски са извършили временни нападения в Газа, за да се сражават с екстремистите.

По данни на Министерството на здравеопазването в Газа, над 1800 са жертвите на израелски удари в Газа – повече от половината от тях на възраст под 18 години или жени.

Няколко журналисти, включително двама от Франс прес и двама от телевизия Ал Джазира, са били ранени от паднали снаряди в Южен Ливан, предаде Франс прес, като се позова на източници от ливанските сили за сигурност.

Агенция Ройтерс съобщи, че неин видеооператор е бил убит в района. Исам Абдала бил част от журналистически екип на Ройтерс, който предавал пряко видеосигнал от мястото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    До 4:
    От „ваксините“ ще да е...
  • 1
    4
    Moni
    Да,бе ще ги избиеш,друг път...те не пазят ,а пет танцуват,хилят се,по сайтовете,армията на Израел,,,,смешници ,напред,назад с пушки,тежко вьорьжени,,позират за снимки,клатят цици,а бе хептен пропаднали,деградират евреите.
  • 4
    3
    Ivan
    Армията на Израел много разхайтена,пропаднала,мадамите войници танцуват в интернет и са с едни маникюри като орли,егати армията,затова си го отнесоха сериозно....те са на модно ревю,не на пост...цирк
  • 5
    2
    фена на Путин
    А колко Палестински деца ще изпържите покрай Хамас ? Мълчите, а ?
  • 3
    1
    Глупакът
    Още не е разбрал, че проектът Израел е към края си. Дотук бяха, следва само агония.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари