Бейби бум в зоопарка в Бургас

0
42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в зоопарк Бургас
42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в зоопарк Бургас Снимка: БГНЕС

42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в зоопарк Бургас

Това съобщи неговият собственик Кръстьо Дъбов, предаде БГНЕС.

В нашия зоопарк това е обичайно явление за пролетно-летния сезон, но тази година рожбите станаха много между 40 и 50. Когато има бейби бум в зоопарк, а не в живата природа, това означава, че условията в този парк са добри . Антилопата Кана е най-новото бебе. Малкото е неотлъчно до майка си и прави първите си уверени стъпки. Кана са най-едрите африкански антилопи. Възрастните мъжки екземпляри достигат тегло до 750 килограма, а женските са малко по-дребни. Бременността при антилопите кана продължава 9 месеца и раждат само по едно малко. То е напълно оформено и от първия ден е в състояние да се движи със стадото”, разказва Дъбов.

Посетителите на зоопарка могат да разгледат също двойката сиви короновани жерави, които също вече има своето първо потомство. Двете малки са единствени от този вид в зоологическите градини в България. Бебетата се излюпиха преди няколко дни и смело следват родителите си. Маскировъчното оперение на новоизлюпените птици ще остане такова поне до петия им месец, когато ще започнат малко по малко да приличат на възрастните. Сивият коронован жерав е национален символ на Уганда и е изобразен на герба и флага на източноафриканската страна. Групата на мини виетнамските прасенца нарасна с 9 малки.

Едната майка роди 6, а другата 3 бебета. Прасенцата от този вид се отглеждат и като домашни любимци, тъй като са много мили и дружелюбни. Две бели бебета от вида кенгуру Валаби се показаха от торбичките на майките си. Родиха се и 3 сладки бебета патагонски мари и 6 мини зайчета. Те са сред любимците на най-малките посетители. Излюпиха се и 19 паунчета от 6 разновидности пауни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари