Бедствено положението в Петърч: Две прелели реки наводниха селото

0
Жители спасиха самотна възрастна жена
Жители спасиха самотна възрастна жена Видео: БНТ

Жители спасиха самотна възрастна жена от наводнения ѝ дом

В община Костинброд към 20:00 часа не се налага евакуация на хора. Това стана ясно от думите на кмета на общината.

На заседанието на общинския кризисен щаб беше взето решение да бъде обявено частично бедствено положение в община Костинброд, съобщи БНТ.

Още от късния следобед бедствено беше положението в село Петърч, където преляха две реки край селото и наводниха улици и дворове и дори първите етажи на къщите.

Людмил Зарев, жител на с. Петърч разказа: "Нивото се вдигна изведнъж страшно, сутринта нищо нямаше в реката, вървеше си нормално. Изведнъж заля половината село, както виждате. Тук понеже сме на високо, горе долу сме добре. Ако видите отзад в двора, сигурно нивото на места е 2 метра. Имаше една бабка, преди малко ходихме да я изнесем там до широкото, защото не може да си излезе от къщата. Баба, самотна баба."

Трайко Младенов, кмет на Костинброд заяви: "Единият язовир и то общинският язовир, който се стопанисва от общината има определен проблем, който сме го локализирали и се опитваме и го отстраняваме и в момента. Другите два язовира, които са под концесия тепърва евентуално може да изпускат от тях, тъй че се наблюдават непрекъснато, както и язовирите от съседните на нам общините, които изпускат водата в нашите общи реки."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук