БДЖ организира студентско парти във влак по теснолинейка

2
Нетрадиционното събитие ще се проведе през нощта на 6-и срещу 7-и декември във влак
Нетрадиционното събитие ще се проведе през нощта на 6-и срещу 7-и декември във влак

За трета поредна година „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще окаже съдействие на младежката група за организиране на културни и алтернативни събития „Swift GAP Events” да реализира празнично пътуване с влак по случай студентския празник – 8-и декември.

Тази година събитието ще се проведе по теснопътната железопътна линия Септември – Добринище. Името на инициативата, организирана от „Swift GAP Events”, е „Среднощен Експрес 3”.

Идеята на организаторите от „Swift GAP Events” е да поднесат едно нестандартно преживяване на участващите в събитието студенти. За тази цел отново е избрано пътуване с теснолинейна композиция от Септември до Банско, както преди две години, когато за първи път беше реализирана тази идея.

Целта на инициативата е чрез празничното пътуване да бъде внесено разнообразие в представата за организиране на празненство, като по този забавен и нестандартен начин се популяризира пътуването по единствената в България теснопътна железопътна линия Септември – Добринище, известна още като Алпийската железница на Балканите.

Нетрадиционното събитие ще се проведе през нощта на 6-и срещу 7-и декември във влака, който по разписание заминава от гара Септември в 02:30 ч.

За целта националният железопътен превозвач ще осигури три допълнителни вагона, които ще бъдат включени в състава на влака. Вагоните ще бъдат предварително оборудвани от организаторите с озвучителна техника и светлинни ефекти.

За допълнителното осигуряване на празнична атмосфера ще допринесе и украсата от балони, конфети и други парти артикули, като всеки един вагон ще бъде различно украсен.

Музикалната атмосфера във влака ще премине през почти всички стилове музика. За доброто настроение на пътуващите студенти ще се погрижи специално поканен диджей, който ще допринесе допълнително за музикалното оформление.

Във влака „Среднощен Експрес 3” ще пътуват около 120 студенти от различни университети в София, които за около пет часа ще бъдат част от уникално по рода си празненство в композиция на редовно пътуващ влак по маршрута Септември – Банско.

Приятните емоции от празничното пътуване студентите ще продължат да споделят в курортното градче Банско, където ще пристигнат с влака утре (7-и декември) в 07:24 ч. сутринта и ще останат за отпразнуването на предстоящия студентски празник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари