Бдение в памет на 15-годишния Филип

0

Момчето загина пометено от пиян шофьор с пет нарушения на Закона за движение по пътищата

Роднини и близки на 15-годишното момче, което беше блъснато и убито на пешеходна пътека снощи в центъра на София, се събраха на мястото на инцидента, за да почетат паметта му. Движението по столичната улица "Гурко" бе временно спряно.

В следобедните часове на място се събраха хора - близки, приятели и роднини, които седнаха на пешеходната пътека, поднесоха цветя и запалиха свещи в памет на 15-годишния Филип, информира Dir.bg.

Движението по ул. "Гурко" е временно спряно в участъка от "Г. С. Раковски" до бул. "Васил Левски".

"Все още го чакам да се прибере", каза пред журналисти майката на загиналото момче. Според нея водачите на автомобили трябва сами да се осъзнаят, защото "явно няма кой да ги спре". Жената каза, че семейството ѝ живее в центъра на София и за сина ѝ това е бил обичаен маршрут. Тя описа детето като много спокойно и внимателно. Майката му изрази надежда това да е последният случай но смърт на пътя.

Тази вечер съпричастността си изразиха на мястото на инцидента и други родители на загинали деца при катастрофи, причинени от пияни водачи. Те апелираха за по-строги наказания и ефективни присъди.

В 19:00 часа движението по ул. "Гурко" все още е спряно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари