Баща на дете, загинало в Лим: Има прилики между двата инцидента

2
Туроператорът знае, че няма право в тъмната част на денонощието да се превозват деца, коментира Георги Манзаров
Туроператорът знае, че няма право в тъмната част на денонощието да се превозват деца, коментира Георги Манзаров

Георги Манзаров коментира катастрофата на магистрала "Струма" и я сравни с трагедията от Лим

"Колкото повече чета за катастрофата на магистрала "Струма", толкова повече виждам огромната прилика с това, което стана с нашите деца". Това сподели Георги Манзаров, баща на Юлиян Манзаров, загинал при инцидента в река Лим заедно с още 11 деца от Свищов.

По БНР той коментира, че приликите между двата инцидента са в това, че някой не си е довършил работата и идва критичната точка, когато се случват тези катастрофи:

"Голяма прилика има в това, че в тъмната част на денонощието са се случили - пътниците са спали и не са имали шанса да реагират".

По думите на Георги Манзаров причината за катастрофата в река Лим е била установена, защото е имало възможност автобусът да бъде изваден от водата и подложен на експертен оглед, а след пожара на магистрала "Струма" може би няма да има запазени улики, които да доведат до изясняване на случая:

"Организирали са екскурзията от Скопие, знаят, че преминават през България. Туроператорът знае, че няма право в тъмната част на денонощието да се превозват деца. Трябвало е да си организират така прехода, че по светло да преминат през България и по тъмно да влязат в Северна Македония, ако там няма такъв закон. Институциите, които отговарят в България, не са ги спрели да кажат, че при нас законът е такъв, щом превозват и деца. Такива неща се натрупват, натрупват и се стига да това нещо. Сега и да намерим виновника - какво, ще върнем ли хората".

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари