Баща изгони 10-годишната си дъщеря в студа

0
Баща изгони 10-годишната си дъщеря в студа

Безотговорен родител беше осъден да плати 1000 лв. глоба в полза на държавата, защото изгонил 10-годишната си дъщеря навън в студа, пише "Монитор".

Бащата живеел с детето си в гр. Ветово, Русенско. Жена му избягала от дома и го оставила да се грижи сам за момичето. На 15 април м.г. третокласничката се върнала от училище и показала на баща си работната си тетрадка. Обяснила му, че има забележка от учителката, тъй като нямала подписи от родител в тетрадката. Мъжът, който пиел от сутринта, се разгневил и ударил шамар на момичето, след което го изгонил навън в студа.

Детето било леко облечено и се свило край оградата на къщата. Тъй като му станало много студено, решило да тръгне към СОУ „Васил Левски”, за да намери по-закътано място. Там го видяла работничка в училищния стол, която след като разбрала какво се е случило, го прибрала в дома си. Нахранила момичето, облякла го с топло яке и се обадила в отдела за закрила на детето към дирекцията за социално подпомагане във Ветово. Позвънила и в полицията.

Бащата бил разпитан за случилото се. Той отричал да е удрял момичето и да го е гонил навън в студа. Свидетели обаче обяснили, че родителят не се грижи добре за дъщеря си. След инцидента ученичката е настанена в приюта за деца към БЧК в Русе.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари