Башар Асад: Нападението със зарин е 100% изфабрикувано

0
Сирийският президент допълни, че американското нападение не е засегнало военната мощ на страната
Сирийският президент допълни, че американското нападение не е засегнало военната мощ на страната

Сирийското правителство не разполага с химическо оръжие от 2013 г. и не е извършило атаката срещу град Хан Шейхун миналия вторник, заяви президентът Башар Асад в интервю за АФП.

Според него нападението със зарин е 100% изфабрикувано, за да бъде използвано като повод за атака от САЩ. Не е сигурно, че децата, които бяха показани като жертви, изобщо са били мъртви, заяви Асад.

Сирийският президент поясни, че град Хан Шейхун няма стратегическа значимост и понастоящем не е бойно поле, пише 24 часа.

Властите в Сирия ще позволят само безпристрастно външно разследване от страна, която няма да използва случая за политически цели, изтъкна Башар Асад.

Сирийският президент допълни, че американското нападение срещу военно летище, при което бяха изстреляни 59 ракети "Томахок", не е засегнало военната мощ на страната и нейната способност да напада терористи.

По отношение на преговорите за мирно решение в Сирия Асад каза, че диалогът е неефективен, защото Вашингтон не гледа сериозно на прекратяването на конфликта.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари