Бързо производство срещу джигита от булевард "Липник"

1
Шофьорът с "БМВ" блъсна 4 автомобила на светофара
Шофьорът с "БМВ" блъсна 4 автомобила на светофара Снимка: Даниела Шопова-Енчева

Разследващ полицай от сектор Пътна полиция е започнал бързо производство срещу водача, предизвикал верижна катастрофа с 5 автомобила на бул. Липник в Русе, завчера вечерта

На 12.07.2017 г. екип на сектор „Пътна полиция“ е бил изпратен на  бул. Липник до №129, където е възникнал пътен инцидент в платното посока центъра на областния град.

При катастрофата няма пострадали хора, но са били причинени значителни материални щети по возилата. На място униформените са установили, че произшествието е станало около 17:40 ч., когато лек автомобил "БМВ 520" с русенска регистрация, управляван от З.М. на 27 години от Русе, е блъснал изчакващите на червен сигнал на светофара четири автомобила - "Ситроен", "Опел Зафира", "БМВ 316" и "Тойота Корола".

Полицаите са установили, че виновният за инцидента водач е употребил алкохол. Пробата му е била положителна, над 1.2 промила. Измерена му е концентрация на алкохол в издишания въздух 2,16 на хиляда. Освен това проверките на служителите на реда са изяснили още, че той е неправоспособен водач.

Случаят е документиран и предаден на разследващ полицай за започване на бързо производство срещу 27-годишния З.М. за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК и по чл.343, ал.1, буква "а" вр. чл.342, ал.1, пр.3 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари