Баневи са обвинени в престъпления за над 1 милиард лева

0
Двамата ще бъдат обвинени за организиране и участие в престъпна група
Двамата ще бъдат обвинени за организиране и участие в престъпна група

На Николай и Евгения Баневи ще им бъдат предявени обвинения за престъпления на обща стойност 1.24 милиарда лева.

Двамата бяха екстрадирани от Германия с два отделни полети, тъй като според правилата с един полет не може да се превозва повече от един арестант. Те вече са в българския арест с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. След това прокуратурата ще поиска от съда те да останат за постоянно в ареста.

Двамата ще бъдат обвинени за организиране и участие в престъпна група и за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на „Полимери“ АД, „Елма“ АД , „Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД в общ размер на 84.7 млн. лв. Също и за избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 хил. лв. като управляващи „Полимери“ АД, 1.52 млн. лв. като управляващи „Партнърс Комерс“ ЕООД и 2.62 млн. лв. като управляващи „Елма“ АД.

Семейство Баневи ще получат още и обвинения за пране на пари в особено големи размери – 589.8 млн. евро и 225 000 лева, за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

От Специализираната прокуратура уточняват, че предаването на обвиняемите е в изпълнение на издадена от нея европейска заповед за задържането им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари