Съдията по случая “Nexo” си направи отвод

0
Причината за отвода са медийни публикации, които оспорват безпристрастността на съда
Причината за отвода са медийни публикации, които оспорват безпристрастността на съда Снимка: Софийски градски съд

Причината за отвода са медийни публикации, които оспорват безпристрастността на съда

Съдията, който трябваше да разгледа жалбите срещу наложените от прокуратурата парични гаранции от по 1 милион лева на двама от обвиняемите по разследването срещу криптоплатформата Nexo, си направи отвод, съобщиха от Софийския градски съд.

Причините са публикации в медиите, които съдържат твърдения, неотговарящи на действителността и внушения относно безпристрастността на съда.

Предстои още днес да бъде определен нов съдия, който да разгледа и да се произнесе по жалбите в закрито съдебно заседание. Те бяха внесени на 20 януари.

БТА припомня, че четирима души са с повдигнати обвинения за участие в престъпна група с цел изпиране на пари, данъчни престъпления, компютърни измами и банкова дейност без лиценз във връзка с разследването срещу криптоплатформата Nexo. На двама от тях е наложена парична гаранция от един милион лева, те обжалват мярката в съда, а другите двама се издирват.

Преди дни депутатите приеха единодушно създаването на временна парламентарна комисия по казуса "Nexo". Тя трябва да установи всички факти и обстоятелства относно дейността на Nexo и Nexo Capital и свързаните с тях лица, във връзка с извършване на потенциална незаконна дейност, включително връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и организираната престъпност, както и финансирането от тях на политически партии и други юридически лица в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари