Българско участие в престижен форум за електронна търговия в Румъния

2

Едно от най-реномираните събития в Румъния, посветени на нашумялата тема за електронната търговия, тази година за първи път ще посрещне и български участник.

Семинарът ecomTEAM в трансилванския град Брашов е престижен форум с участието на водещи компании от региона и от цял свят. Някои от лекторите са мениджъри на високо ниво в гиганти като eBay и Google, но не липсват и местни лидери като Omniconvert, PayU и Fan Courier.

Сред спонсорите на събитието тази пролет е и българският иновативен проект Balkan eCommerce. Той е насочен към онлайн магазини, които искат да продават успешно в три държави от Балканския полуостров – България, Румъния или Гърция. Обединява широк набор от услуги – от първоначалните правни консултации в съответната държава, през обслужването на новите клиенти на майчиния им език, превода и адаптирането на е-магазина, популяризирането му, обработването на поръчките в професионален склад и обезпечаването на куриерската услуга за поръчаните продукти.

Balkan eCommerce е резултат от съвместните усилия на две български компании. Дигиталната агенция „Медияпост Хит Мейл“ и добре познатият куриерски консултант от Русе „ИнАут Трейд“ обединяват дейностите си, за да осигурят на онлайн търговците цялостно решение за бизнеса им. То им помага да започнат лесно и бързо да продават в чужбина.

Засега фокусът на проекта ни е насочен към северната съседка и към Гърция, но скоро планираме да разширим дейността и в други балкански страни“ – споделя Христо Радичев, управителят на „Медияпост Хит Мейл“. Неговият партньор Светлозар Димитров от „ИнАут“ допълва: „За нас беше важно да реагираме бързо на това, което самият пазар потърси като услуга. Затова с Balkan eCommerce предложихме комплексно решение за предприемачите, които искат да разширят обхвата на електронния си магазин. Вече всеки онлайн търговец може да стъпи върху успешния си местен бизнес и да изгради международна мрежа за обработка и доставка на продуктите си в някоя от съседните държави.“    

Интересът от страна на чуждестранни компании не закъснява. Участието на Balkan eCommerce в ecomTEAM е поредното доказателство за това, че и в България може да се роди бизнес идея, която да привлича клиенти от по-големите ни съседни държави. Събитието в Брашов е на 22-23 март, а партньорите от „ИнАут“ и „Медияпост Хит Мейл“ обещават да се върнат с още много интересни новини и клиенти, които искат да разширят бизнеса си от Румъния към България и Гърция. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари