Българският посланик в Румъния: Не можем да предоставим вода и храна на бежанците

0
"Големият проблем е, че няма бензин и се стига до хуманитарна катастрофа. Категорично не съм съгласен с упреците за безотговорност на институциите", подчерта посланикът
"Големият проблем е, че няма бензин и се стига до хуманитарна катастрофа. Категорично не съм съгласен с упреците за безотговорност на институциите", подчерта посланикът Снимка: БНТ

"Намирам се в Галац за четвърти ден, а двама колеги са в района на Сирет. Там има изграден координационен механизъм и се полагат страшно много усилия, но те могат да бъдат ефикасни, когато може да се влезе в Украйна"

Това коментира в "Денят започва"по БНТ българският посланик в Румъния Радко Влайков.

По думите му има сериозна криза за чакащите от украинска страна.

"Големият проблем, е че няма как да се даде вода и храна на хората, които чакат и най-вече големият проблем е, че няма бензин и се стига до хуманитарна катастрофа. Категорично не съм съгласен с упреците за безотговорност на институциите", подчерта посланикът.

"Ние, дипломатите от Румъния, първи се озовахме на невралгичните места", допълни той.

"Ние се намираме в обстановка на война - в изключително тежки условия от генералното консулство в Одеса организират транспорт", обясни посланикът.

Не може да се каже с точност колко точно наши сънародници чакат на границата в Сирет. Има автомобили, които не могат да преминат, но не може да се уточни броят им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    lo6o
    САЩ и ЕС защо не им докарат гориво, храна и вода, за тях въздуха и пътищата нр са затворени. Румъния да не е излязла от ЕС и НАТО вече?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари