Български и румънски полицаи обсъждат детската престъпност на работна среща в Русе

0
В срещата с практически демонстрации се включват и децата доброволци
В срещата с практически демонстрации се включват и децата доброволци Снимка: ОДМВР-Русе

Днес в Русе се провежда тематична работна среща между експерти от българската и румънската полиция на тема „Превенция на детската престъпност“.

Темата е актуална и с потенциал за развитие както по двустранна линия, така и в посока укрепване на връзките между полицията и обществеността. Целта на инициативата е да се споделят опит и добри практики, както и да се набележат бъдещи съвместни дейности, казаха от ОДМВР - Русе.

В инициативата вземат участие от българска страна - представители на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), сектор „Детска престъпност“, отдел „Криминална престъпност“-ГДНП, Института по Психология на МВР; служители от различни полицейски структури при ОДМВР-Русе от криминална и охранителна полиция, ДПС и т.н.; Регионално управление на образованието – Русе. От Румънска страна – от Генералния инспекторат на Румънската полиция; дирекциите „Безопасност в училище“, „Обществен ред“, „Пътна полиция“, Институт за изследване и превенция на престъпността“ и др.

В срещата с практически демонстрации се включват и децата доброволци от Детско полицейско управление при Второ РУ в Русе, ученици от СУ с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" - гр. Русе /Дойче шуле/, със съдействието на обучителите им в програмата от криминална и охранителна полиция, както и БЧК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари