Общинската полиция в Русе започна своята дейност

3

Общинските полицаи действат по закона на МВР и възпрепятстват всякакъв вид престъпления, включително със задържане

Стартира работата на общинските полицаи, които до момента се обучаваха в районните полицейски управления в Русе. Те ще следят денонощно за спазването на обществения ред, като в дейността си ще се подпомагат и от служителите на СЗ „КООРС“.

Общинските полицаи действат по закона на МВР и възпрепятстват всякакъв вид престъпления, включително със задържане. Основни задачи са превенция и борба с вандализма, както и контрол по безопасността на движението и осигуряване на нормалното придвижване на градския транспорт. Наред с това полицаите ще подпомагат и охраната на масови мероприятия в общината.

Служителите на Общинската полиция са на пряко подчинение на кмета на Община Русе и бяха назначени след преминаването на задължителния 6-месечен курс на обучение.

Очакванията са през настоящата година съставът на звеното да бъде увеличен с още петима служители, като договорът с ОД на МВР предвижда техният брой да достигне 30.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    9
    Рангел
    РАЗГЕЛЕ
  • 15
    8
    Sy
    Всяка вечер пред магазинчето на 302 блок , ул. Изгрев 2 се събират тумби ци@ани , пият, пушат трева, замърсяват в радиус 50 м. Това е безобразие, сякаш няма правова държава! Магазин работещ като хоремаг! БАБХ и те да си влязат в правомощията!
  • 15
    7
    Смях
    Като им гледа човек "нежното" телосложение в гръб придобива впечатление за едни ящни и много, ама много "подвижни" пацуаи. Още едни хора на пънчовата хранилка.
  • 12
    6
    Манол
    Какво върши КОРС та Пенчо сложи на хранилка и Общинска полиция? Безумно и жалко!
  • 14
    5
    до 4
    Като почнат и те да слагат розовите фишове под чистачките за норматив, тогава да видим колко смешно ще бъде. В града ни е златна мина от мераклии за цветните квитанцийки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари