Български актьор почина внезапно в Лондон

0
Ангел Генов е починал при неясни обстоятелства в британската столица
Ангел Генов е починал при неясни обстоятелства в британската столица Снимка: Фейсбук

Ангел Генов е починал при неясни обстоятелства в британската столица

Актьорът Ангел Генов е открит мъртъв в апартамента му в Лондон. Кончината на 43-годишния мъж бе потвърдена от българския посланик в британската столица Марин Райков. Смъртта на Генов е установена преди около седмица. След като не отговарял на телефона си в продължение на два дни, приятелите му повикали полиция и разбили вратата на жилището му, където открили тялото на Ангел.

„Майка му в момента е тук, оказваме ѝ пълно съдействие“, каза пред „Площад Славейков“ посланик Райков. Дипломатът обясни, че в понеделник ще бъде извършен обстоен медицински преглед на тялото, за да бъде установена причината за смъртта му.

Ангел Генов е син на известни актьори – Нели Монеджикова и Антоний Генов (1950 – 2006). Роден е през 1978 г., завършва НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ в класа на проф. Надежда Сейкова. Играе на сцената на Театър „Българска армия“, докато не заминава за Лондон, за да постъпи в актьорската школа „MetFilm School“. Посещавал е също Международна лятна театрална школа в Москва с художествен ръководител Александър Калягин. Носител е на две награди „Икар“ – за дебют за ролята на Алън Стренг в „Еквус“ от Питър Шафър, постановка на Старозагорския театър, и за поддържаща мъжка роля за Панталоне в „Принцеса Турандот“ от Карло Гоци, постановка на Театър „София“. Има роли и в киното, една от тях е във филма „Котка в стената“ на Мина Милева и Весела Казакова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари