Честит рожден ден на Александър Сано!

1
Една от любимите роли на българския зрител, която изиграва Александър Сано, е като Здравко Киселов – Косъма в сериала „Под прикритие
Една от любимите роли на българския зрител, която изиграва Александър Сано, е като Здравко Киселов – Косъма в сериала „Под прикритие Снимка: YouTube / стоп кадър

Една от любимите роли на българския зрител, която изиграва Александър Сано, е като Здравко Киселов – Косъма в сериала „Под прикритие

Александър Сано е роден в Асеновград, той е наполовина българин, четвърт арменец и четвърт французо-италианец.

Сано още от дете има артистични занимания. На 7 годишна възраст семейството му се мести в Русе, а там започва да учи класическа китара и пее в „Хора на момчетата“.

Освен интерес към музиката, Сано показва и към модата. Той завършва професионална гимназия по мода и облекло, а по-късно учи Политология в Софийски университет. Две години по-късно разбира, че политологията не е за него и записва да учи актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов.

Кариерата на Сано като актьор започва във вариатетен театър „Албена“, след завършването на висшето си образование пък работи в Народен театър „Иван Вазов“ и театър „Сълза и смях“ и други, пише „Е - Здраве и култура“.

През 2004 г. Александър Сано зад образа на Среброто, започва да пише музика за предстоящия проект: „Братя Мангасариян“, в който участват актьорите Владислав Петров /Кулю/ и Силвестър Силвестров /Зюмбюл/. Така се раждат хитовете „Бай Мангау“, „Тер'о Рер'о“, „Млад, силен, красив“ и „Ромео и Юлия“, които оглавяват първите места на българските музикални класации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Фиди
    Кой е този бе?Не е от нашето село!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари