„Българската Коледа" събра милиони левове

0
700 000 лева са набрани от изпратените смс-и на номер 1117
700 000 лева са набрани от изпратените смс-и на номер 1117

Благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа“ в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания продължава.

Над 2 млн. лв. достигна набраната сума за четиринадесетото издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев, съобщиха от „Дондуков“ 2, съобщи Монитор.

Към момента над 700 000 лева са събраните средства чрез кратки съобщения на номер 1117 и чрез гласови обаждания от началото на кампанията, която беше обявена от президента Росен Плевнелиев в края на ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили повече от 1 400 000 лв. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

На благотворителния спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Росен Плевнелиев и Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, народни представители, дипломати, лекари и много деца на „Българската Коледа“.

В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти. Тази година концертът бе реализиран от екипа на „Глобал филмс” и излъчен пряко по Нова телевизия, БНТ Свят и Българското национално радио.

В рамките на предишните тринадесет издания на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ 3 409 деца са получили помощ, за да се преборят с болестта, общо 30 млн. лв. са събраните средства през годините и 229 лечебни заведения в цялата страна са получили като дарение съвременна високотехнологична апаратура за лечение и рехабилитация.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари