Рекордните 6200 лева събраха майките със смели сърца в Русе

0
Русенци са безкрайно щедри към децата с увреждания
Русенци са безкрайно щедри към децата с увреждания Видео: БНТ

Рекордните 6200 лева събраха майките на деца с увреждания в Русе от базара с мартенички, който организираха и тази година.

Със събраните средства децата ще отидат на зелено училище с рехабилитация.

6200 лева само за седмица – равносметката на майките със смели сърца е, че русенци са с щедри сърца. Тази година родителите на деца със специални потребности успяха да направят 4000 мартенички, а с парите от тях – да върнат усмивките на малчуганите.

Стойка Панагонова – председател на Сдружение „Смело сърце“: Русенци са безкрайно щедри към майките със смели сърца и към техните деца. Имаше хора, които купуваха по 2 мартеници, а пускаха по 20 лева. Други пък пускаха пари, без да си вземат мартенички, за което безкрайно благодарим.“

И сега около 15 семейства ще имат възможност да отидат на зелено училище. Идеята на Сдружение „Смело сърце“ е родителите да са заедно с децата си.

Стойка Панагонова – председател на Сдружение „Смело сърце“: „Спряла съм се на Тузлата, вече говорих с главната лекарка там. Спряла съм се и на Овча могила.“

Със събраните средства от мартенския базар през 2017-а 36 деца и техните родители посетиха зоологическата градина в Букурещ и Московския държавен цирк.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари