Българска ученичка стана световна вицешампионка по шахмат

0
Запознайте се с талантливата Патрицие Найманова
Запознайте се с талантливата Патрицие Найманова Снимка: bTV

Ученичка от Червен бряг е световна вицешампионка по класически шахмат за девойки!

16-годишната Патрицие Найманова завоюва престижното отличие на първенството в Панама, информира bTV.

Откриваме младата надежда на българския шахмат на летището в Амстердам. Уморена, но удовлетворена. Прибира се у дома, два дни след като е спечелила среброто при девойките (U17) на световното ученическо първенство.

"Една от най-важните партии беше шестият кръг, чисто психологически, защото преди това претърпях загуба и трябваше бързо да се възстановя и успях да спечеля.", споделя Найманова.

Патрицие е единствената представителка на България в престижния турнир, където печели 7 от 9 партии и заслужено се качва на почетната стълбица. Преди нея е само състезателка от САЩ.

"След всяка загуба тя е готова да се откаже от всичко постигнато досега, но това е закратко и бързо решава да продължи напред. Радвам се, че упоритостта ѝ е възнаградена.", споделя майката на сребърната медалистка - Таня Панталеева.

"Най-много искам да продължа да се развивам и може би световна титла!", казва талантливата ни шахматистка.

Отличието гарантира на десетокласничката, която е и пълна отличничка, възможност да продължи образованието си в десет от най-престижните университети в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари