Българка стана световна шампионка по катерене

0
На финала Александра Тоткова отново доказа, че е най-добра от съперничките си и грабна златото
На финала Александра Тоткова отново доказа, че е най-добра от съперничките си и грабна златото Снимка: Facebook

На финала Александра Тоткова отново доказа, че е най-добра от съперничките си и грабна златото

Александра Тоткова стана първата юношеска световна шампионка по катерене в българската история, след като триумфира в дисциплината по трудност, на световното първенство по спортно катерене за юноши и девойки в Далас, съобщава БНР.

Тя нямаше проблеми в квалификациите както и в полуфинала, а на финала отново доказа, че е най-добра от съперничките си и грабна златото. Словенката Сара Копар също успя да задържи последната хватка, но с първото си място в полуфинала българката спечели титлата в групата Youth А за 16-17 гофишни.

Това е трети медал за Алекс от световни първенства при девойките, след като спечели среброто и бронза през 2019 г. в групата на 14-15 год.

Това е и втора световна титла за България в катеренето след златото на Николай Русев в категория боулдър при юношите до 15 години на шампионата в Русия през 2021 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари