България се включва в операция срещу руските кораби в Черно море

2
Страната ни може да участва в обща операция заедно с Румъния и Турция
Страната ни може да участва в обща операция заедно с Румъния и Турция Снимка: Министерство на отбраната

Страната ни може да участва в обща операция заедно с Румъния и Турция

България може да участва в обща операция с Румъния и Турция срещу навлизането на руски кораби в икономическата зона на Черно море. Това съобщи министърът на отбраната Тодор Тагарев пред NOVA.

Запитан какво може да направим срещу присъствието на руски кораби в Черно море, той посочи, че за кратко е имало такова присъствие, което според него е начин Русия да ни провокира. По думите му за да се противодейства на тези провокации, страната ни може да участва в обща операция заедно с Румъния и Турция, която да осигури безопасността на морския трафик.

"С кораби на военноморските сили на трите държави ще покажем на Русия, че не е желателно да праща свои кораби в зоната на тази операция. Очакваме тя да изтегли своите кораби", заяви той.

Тагарев отново открои действията на Русия и войната ѝ с Украйна като най-голям риск за страната ни и евроатлантическия регион.

По думите му Киев отново е поискал помощ от София. "Нашите възможности от тази гледна точка са ограничени. Търсим варианти. Основно нашата помощ е с боеприпаси - в по-малка степен това, което е налично в складовете на армията, и в по-голяма - това, което произвежда индустрията ни", посочи той.

Тагарев заяви, че страната ни няма нови системи за противовъздушна отбрана, които да предостави на Украйна, но, ако се отдаде възможност, би помогнала със старите си.

Относно войната в Близкия изток военният министър заяви, че България е засилила бдителността си по отношения на риска от терористични атаки заради конфликта между "Хамас" и Израел.

"Към момента няма такива индикации в нашата страна, нито се очаква засилване на мигрантския натиск към страната ни", подчерта той. По думите на военния министър нито НАТО, нито България планира да вземе страна в конфликта в Близкия изток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Деана
    Всички знаем, че това краставо магаре - тагарев е много страхлив. Ако има смелост - да се срещне наживо, очи в очи с руския президент. Путин ако му обърше един шамар на тоя - тагаренко ще се напикае от страх
  • 3
    4
    Джейк
    Още на първия кораб да се качва. За личен пример. Плямпало.
  • 8
    3
    ха, ха,
    тагаренко ми оправи деня, смях се с глас!
  • 11
    2
    Дигело
    Идиот! Продажник!
  • 13
    1
    ***********************************************************************************************************
    А ... с какво?! С рибарски гемии ли ще плашим руските кораби?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари