България открива почетно консулство в Турция

1
Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Хасан Акгюн
Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Хасан Акгюн

Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Хасан Акгюн

Министерският съвет взе решение за откриване на почетното консулство в Турция, със седалище в Истанбул и с консулски окръг, обхващащ територията на районите Измир, Сакария, Биледжик, Ескишехир, Коджаели и Кютахия.

Основните функции на Акгюн в качеството му на почетен консул ще включват съдействие на българските институции и гражданите на България при техните взаимоотношения с институциите на Република Турция, защитата на интересите на гражданите на изпращащата държава в държавата на пребиваване, съдействие за установяване на трайни отношения на сътрудничество между дейци на образованието и културата на двете държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Мидхат паша
    Чакайте малко бре ефендилер, нали и без това има консулство в Истанбул, при това не е почетно? Тоз аркадаш явно е много силно аркадаш на агите, че тъй го уреждат за сефир. Консулства има и то цели 3 в същия регион, освен в Истанбул, консулато има и в Одрин и в Бурса. Логично щеше да е ефендилер, да откриете в Измир, Анталия или в Адана например, зер толкоз туристи има по курортите всяка година. Ей гиди.... https://www.mfa.bg/embassies/turkeygc2 https://www.mfa.bg/en/embassyinfo/t%C3%BCrkiye
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари