България обмисля легализиране на марихуаната за медицински цели

2
Спорът за и против медицинската марихуана се води в целия свят. Към момента в повечето държави, включително нашата, тя е незаконна
Спорът за и против медицинската марихуана се води в целия свят. Към момента в повечето държави, включително нашата, тя е незаконна

Националният център по наркотични вещества е взел решение да се изготви анализ на употребата на канабис за медицински цели.

Националният съвет по наркотични вещества у нас е разпоредил да се проучи употребата на марихуана за медицински цели. На база изследвания в Токсикохимичната лаборатория на Военно-медицинска академия в София, която е специализирана за наркотици, ще бъде изготвен анализ за това дали канабисът да бъде легализиран в България или не, съобщи бТВ.

Спорът за и против медицинската марихуана се води в целия свят. Към момента в повечето държави, включително нашата, тя е незаконна. В редица страни обаче, сред които Германия, Италия, Белгия, САЩ, Канада, Австрия, Великобритания и др., използването й с лечебна цел е легализирано. У нас за употреба на коноп са осъдени трима пациенти. Различни организации обаче прилагат списък с болести, за които лекият наркотик помага. Ако държавата разреши употребата на марихуана за медицински цели, то тя ще подлежи на строг контрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари