България не плаща на Турция, а дава пари за хуманитарна помощ

0
Борисов: В бежанските лагери се родили над 60 000 деца, трябва някой да се погрижи за тях
Борисов: В бежанските лагери се родили над 60 000 деца, трябва някой да се погрижи за тях

"Държа да уточня, че средствата, които се предоставят по Механизма на Европейската комисия за Турция, отиват не в турската държава, а в бежанските лагери за храна, здравни услуги и образование. Там са се родили над 60 000 деца, трябва някой да се погрижи за тях", заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното правителствено заседание. На него беше прието предложение до Народното събрание за ратифициране на Общото споразумение за създаване на рамка за управлението и условията на механизма за Турция в полза на бежанците.

Спекулация е, че ние плащаме на Турция. Тези пари отиват за хуманитарна дейност, а не за услугата Турция да държи бежанците там”, коментира премиерът, цитиран от Нова телевизия.

На заседанието на кабинета той постави и въпроса за резултатите от работата на междуведомствената комисия, която трябваше да съобрази с международноправните норми ползваните от почетните консули в България привилегии.

Заместник-министърът на външните работи Валентин Порязов докладва, че са изготвени промени в три наредби, с което драстично ще бъдат ограничени привилегиите им относно ползването на дипломатически номера на леки автомобили, освобождаване от ДДС и митнически сборове.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари