България е предложила да охранява въздушното пространство на Северна Македония

0
Ще евакуираме и екипа на посолството на РСМ в Украйна, ако се наложи, обясни министър Генчовска
Ще евакуираме и екипа на посолството на РСМ в Украйна, ако се наложи, обясни министър Генчовска Снимка: МВнР

Ще евакуираме и екипа на посолството на РСМ в Украйна, ако се наложи, обясни министър Генчовска

Хубавото е, че рестартирахме диалога с Република Северна Македония по политическите теми, като очакваме да има надграждане с резултати по хоризонталните политики с амбициозните планове на Министерския съвет във всяка една секторна политика да бъдат постигнати конкретни резултати.

Това каза министърът на външните работи Теодора Генчовска на брифинг в МВнР. На брифинга тя коментира също темата за напрежението около Украйна, предаде БТА.

Предвид факта, че министерствата на външните работи на България и на РСМ са координаторите на целия процес, освен че водят диалога по политическите теми, в разговорите с външния министър на РСМ разширихме обхвата на дискусиите, посочи Генчовска. В тази връзка по отношение на Украйна предложихме на РСМ, в случай на необходимост и на тяхно желание, също да евакуираме екипа на тяхното посолство в Украйна, каза министър Генчовска. Страната ни е подновила и предложението си да осъществява охрана на въздушното пространство на РСМ, посочи министърът.

На брифинга Теодора Генчовска представи заместник-министрите Велислава Петрова, Васил Георгиев и Ирена Димитрова. Министър Генчовска каза, че тяхната визия и разбирането им за работа е те да са оперативни заместник-министри, да са взаимно заменяеми и да бъдат на разположение на медиите по темите, за които отговарят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    до 2
    Нали им подарихме 5 танка, дали ги подкараха или отидоха за скрап?
  • 2
    3
    Ася
    Всичко Мара втасала, само не се сресала!
  • 3
    2
    до 1
    Бе ти остави аеропланите, те се купуват. Шофьори за тях няма! Ей на, президентът дето се води ас има 1200 часа нальот. Завалията, който се уби миналата година в морето поради некомпетентност и натренираност беше зам шеф на ескадрила, сиреч тоже ас. Пилоти нямаме, без кинти пилоти не се създават. Така, че ще пазим небето на макетата само и единствено ако ПЛАТИМ на истински летци. Въпросът е за какъв кур да продължаваме да плащаме за хора, които дори не си правят труда да се преструват, че ни уважават.
  • 5
    1
    За чий чеп ...?
    А аероплани от дека, че да вардим нашите северномакедонци? А, след като Северна Македония са извън ЕС, тогава какво ще прави България там? Северомакитата нали ни наричат "Бугари татари и фашисти"? Или много бързо забравихте онзи северномакедонски урод Миленко -лайненко Неделчовски, който най-цинично поруга българските паметници на предците ни, загинали там за същата тази Северна Македония!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари