България е носителят на това богатство и ние трябва да си го защитим

0
Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти
Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти

"Използването на историята като разменна монета в политиката невинаги води до желания резултат".

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира думите на руския си колега Владимир Путин, че славянската писменост е дошла в Русия от македонската земя. 

„Вчера беше светъл празник за всички народи, които използват кирилицата. Ако наистина искаме славянските народи да бъдат обединени, това може да стане само ако уважаваме историята, а историята много ясно сочи България като родината на славянската цивилизация и култура“, посочи  президентът Радев.

„Защо го прави Путин – не знам, но е изненадващо, защото през 2015 май каза: „Ние сме много близки с българския народ. Ние им дадохме свобода, те ни дадоха азбука. Това изказване е изненадващо. Неприемливо. България е носителят на това богатство и ние трябва да си го защитим”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Какво значение има кой откъде е минал? Това не е европейски подход. Европейският подход е, че благодарение на Светите братя Кирил и Методий днес 300 милиона пишат на кирилица и са разнообразие в ЕС”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари