България без цензура - Русе не иска ВМРО за свой партньор

0
България без цензура - Русе не иска ВМРО за свой партньор
Снимка: БГНЕС

Русенските структури на партия "България без цензура" се присъединяват към призивите на своите колеги от страната в желанието им партията да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, съобщават от ръководството на партията в дунавския град, цитирани от "Топ новини".

"ББЦ – Русе се разграничава от ВМРО, заради появила се опасност от уронване на престижа на „България без цензура“ заради коалицията на местно ниво", се казва в официалното становище на "България без цензура" - Русе. Бе разпространена и декларация, в която се изразява нежеланието на областното и общинско ръководство да се коалират на местно ниво с ВМРО. "Като една изключително бързо развиваща се партия, доказваща го на хората и борейки се за ценностите на държавата, структурите на ПП „България без цензура“ за област Русе, отказват да бъдат в коалиция с ВМРО на изборите през месец октомври", се казва в декларацията.

Декларациите от повечето областни структури на ББЦ идват в отговор на решението на Изпълнителния съвет на ББЦ от 20 юли, на който бе взето решение за самостоятелното явяване на партията на изборите през октомври. Структурите имаха една седмица срок да изпратят своите становища. От изявленията на членовете на ББЦ от страната личи разочарованието от работата в кампания с ВМРО, тъй като воеводите не са били активни в изборните действия, не са успели да привлекат достатъчно гласове и на места има съмнения за злоупотреби с отпуснатите от централния изборен щаб средства за застъпници.

Тази позиция бе посрещната спокойно от коалиционния партньор на ББЦ ВМРО-БНД. "Очевидно има напрежение в структурите. явно най-добрата стъпка е да вървим към цивилизован развод и това на практика ще се случи", споделя зам.-председателят на ВМРО и областен лидер на "войводите" в Русе Искрен Веселинов. Той добави, че се очаква скоро да бъде оповестена и официална декларация от името на ВМРО-БНД по този повод.

Mеждувременно в структурите на ВМРО-БНД в страната тече дебат по поканата от страна на НФСБ за сформиране на Патриотичен блок за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари