Българите пълнят заведенията в гръцките курорти

0
Българските туристи в Гърция карат почивката си в пълен комфорт, въпреки слуховете, че някои стягат багажа за да се върнат предсрочно
Българските туристи в Гърция карат почивката си в пълен комфорт, въпреки слуховете, че някои стягат багажа за да се върнат предсрочно

Българските туристи в Гърция карат почивката си в пълен комфорт, въпреки слуховете, че някои стягат багажа за да се върнат предсрочно.

Туроператори обясниха, че сънародниците ни, избрали плажовете в южната съседка, си карат рахат почивка, нямат проблеми с плащането на сметките и пълнят заведенията в тамошните курорти.

„Проблеми за българите няма. Те са само за нас, гърците. Не можем да изтеглим толкова пари, колкото искаме", обясниха местни в курорта Касандра. За разлика от гърците, които имат право да теглят само по 60 евро на ден, нашите летовници могат да получат безпроблемно от банкоматите. Повечето от сънародниците ни обаче не опират до устройствата за пари, защото си носят кеш.

Почти 90% от нашенците обаче не вадят пари от джоба, защото ползват ол инклузив в хотелите и ползват всичките му екстри. Повечето блажено се изтягат на плажа и поръчват коктейли, докато стоят в шезлонгите. Няма никаква промяна в обслужването, всичко си е наред, чисто е, менюто е повече от богато, сподели наша сънародничка, която в момента е на Халкидики със семейството си.

Почиващите българи нямат проблеми и със зареждането на бензин, тъй като за разлика от банките, всички бензиностанции в южната съседка работят и в тях може да се плаща дебитна или кредитна карта. Eдинствено настроението е понижено, тъй като темата навсякъде в Гърция е кризата и дебнещият фалит на страната.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари