Българин за пожара на ферибота: Спасителните лодки бяха претоварени

0
Спасените международни шофьори от горящия ферибот в Гърция постепенно се възстановяват от преживения стрес
Спасените международни шофьори от горящия ферибот в Гърция постепенно се възстановяват от преживения стрес Видео: NOVA

Как протича спасителната операция на борда

Спасените международни шофьори от горящия ферибот в Гърция постепенно се възстановяват от преживения стрес. Те се надяват да бъдат намерени живи и техните колеги, които са в неизвестност, предаде NOVA

„Забранено е да се спи в камиона, задължително е да сме в каюти”, обясни Георги Присадов, който е оцелял след пожара на борда на кораба "Олимпия" в Йонийско море. По думите му спасителните лодки са били претоварени.

Николай Христозов е човекът, който е организирал акцията за прибиране на нашите сънародници. Той разказа, че спасените пасажери са стояли над 4 часа на границата с Гърция. Христозов призова за бързото придвижване на документите на международните шофьори.

Най-големите щети са двамата човека, които липсват. Оценката на материалните загуби възлиза на около 15 - 20 млн. лева”. Това разказа Илиян Филипов, който е собственик на транспортната фирма, чийто шофьори бяха спасени.

33 от камионите на фирмата са били на борда на горящия ферибот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари