Издирването на хора в Йонийско море продължава

1
Част от сънародниците ни са продължили пътуването си към Италия, а други са се прибрали на собствени разноски
Част от сънародниците ни са продължили пътуването си към Италия, а други са се прибрали на собствени разноски Снимка: БГНЕС

280 души бяха евакуирани.

Общо на борда на ферибота са пътували 127 български граждани. Част от българите се върнаха в България в малките часове тази нощ. Повече от 30 от тях се прибраха с автобус организиран от транспортната фирма, която е имала ТИР-ове и шофьори на ферибота през нощта, предава БГНЕС. Част от сънародниците ни са продължили пътуването си към Италия, а други са се прибрали на собствени разноски.

На злополучния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а щетите според компанията се изчисляват на милиони евро.

Консулът ни в Солун Радостин Ванкин заяви пред бТВ тази сутрин, че последната информация, с която разполага, е актуална към 20:00 часа в събота, когато корабът е продължавал да гори.

В момента се изчаква да бъде намалена температурата, за да може спасителите да влязат в кораба, каза той. Температурата в някои части на кораба може да достигне 500 градуса. Операцията по гасенето продължава.

Радостин Ванкин припомни, че е абсолютно забранено да има хора в товарното на ферибота – там, където са автомобилите и камионите. Абсолютно забранено е да има шофьори в кабините на камионите и в колите си по време на фериботното пътуване.

Пожарът на борда на ферибота избухна на 18 февруари, когато плавателният съд на "Euroferry Olympia" се намира край остров Корфу, по маршрута между гръцкия пристанищен град Игуменица и италианския Бриндизи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари