Българи са осъдени на 11 години затвор за "ало" измами в Гърция

5
Бандата действала в Северна Гърция и от 14 възрастни хора в рамките на 6 месеца получила 76 000 евро
Бандата действала в Северна Гърция и от 14 възрастни хора в рамките на 6 месеца получила 76 000 евро

Бандата действала в Северна Гърция и от 14 възрастни хора в рамките на 6 месеца получила 76 000 евро

Върховният съд в Гърция разгледа дело за шестчленна банда, в която лидерът е български гражданин, а в нея участват негови сънародници и гърци (мъже и жени), пише Proto Thema, цитирана от Агенция Фокус.

Бандата действала в Северна Гърция и от 14 възрастни хора в рамките на 6 месеца получила 76 000 евро (150 689 лева) и ценности, включително 3 златни кръста, 7 златни пръстена, златна плочка и 1 златна гривна, чиято стойност не може да бъде установена, тъй като са били прехвърлени в чужбина. В същото време бандата е търсила, но не е успяла да "събере" още 171 000 евро (339 051 лева), тъй като в 20 случая бандата е била забелязана от потенциалните си жертви.

Арестуваните лица са признати за виновни с мнозинство от петчленен състав на Апелативния наказателен съд за "сформиране на банда" и единодушно за виновни за съвместна и повторна измама и са осъдени на 11 години лишаване от свобода.

Те са обвинени в 14 случая на довършено престъпление "измама" и поне 20 случая на "опит за измама".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари