Българи не могат да се приберат от Италия заради стачка на летището в Рим

0
В Италия е обявена национална стачка на авиолиниите и летищата
В Италия е обявена национална стачка на авиолиниите и летищата Снимка: Getty Images

В Италия е обявена национална стачка на авиолиниите и летищата

Българска група не може да се прибере у нас вече няколко дни заради стачка на летището в Рим. Нашите сънародници е трябвало да пътуват в петък вечерта, но полетът към София е бил отменен, защото е била обявена национална стачка на италианските авиолинии и летища.

На българската група авиокомпанията е предоставила три възможности. Една от тях е била да вземат билет за полет в последната минута, чиято стойност е била около 2000 лева. Съществувала е възможност да резервират полет на същата стойност за днес, като им бъдат подсигурени храна и настаняване в хотел. Последният избор, който сънародниците ни са можели да направят, е бил да им бъде възстановена 120% от стойността на билетите, които са закупили по-рано и сами да открият начин да стигнат до дома.

Габриел Драгиев е един от потърпевшите. Пред "Денят започва" по БНТ той разказа, че е очаквал да бъде настанен в хотел в италианската столица, но се оказало, че той и останалите българи ще нощуват на 100 км от Рим. Въпреки, че са имали уреден трансфер до хотела сънародниците ни свидетелстват за слаба организация от страна на авиокомпанията.

"Казаха, че имаме поета храна, но се оказа, че имаме само закуска и вечеря. След доста разговори с рецепцията успяхме да извоюваме и обяд. ", споделя Драгиев.

"С авиолинията нямаме никаква връзка. Никой техен представител не се е свързал с нас. Имаме само официалния им телефон", допълни мъжът.

Очаква се българската група да се върне с полет, който ще излети в 21:00 часа тази вечер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари