Бакшиш отвлече проверяващи

0
Таксиджията натиснал газта и отвлякъл пътниците в колата, които отчаяно махаха за помощ
Таксиджията натиснал газта и отвлякъл пътниците в колата, които отчаяно махаха за помощ

Шофьор, извършващ таксиметрови услуги без необходимите разрешителни и без да издава касови бележки, отвлече клиентите си, след като разбра, че те всъщност са инспектори от Агенцията по метрологичен и технически надзор и извършват проверка точно за такива нарушения.

Екшънът се разиграл по пътя между Слънчев бряг и Свети Власт в четвъртък, когато в автомобил без обозначения за такси се качили проверяващи, маскирани като "тайни клиенти".

При приближаването на автомобил на Държавната автомобилна инспекция, таксиджията натиснал газта и отвлякъл пътниците в колата, които отчаяно махаха за помощ, предаде бТВ.

Час по-късно отвлечените инспектори се върнали пеша, след като били изхвърлени от колата от провинилия се шофьор .

"Нямаше табела такси и ние заради това се качихме, защото му казахме до Влас да ни закара. Той предложи 15 лева, питахме го апарат ще включи ли. Каза - ако искате апарат, си хванете друго такси, разказа Диан Друмев , главен инспектор в Агенцията по метрологичен и технически надзор.

"Качихме се, съответно не включи апарат и когато приближихме на уговореното място, той се усети, защото видя колата на ДАИ и затова зави не на уговореното място и не спря. Както видяхте тръгнахме да обикаляме Свети Влас“, допълни старши инспектор Гергана Сиракова от агенцията.

Въпреки че проверката е съвместна между ДАИ, Агенцията по метрологичен и технически надзор и Икономическа полиция, вероятността да бъде санкциониран избягалият шофьор е малка.

"Ние не можем да кажем в момента, че извършва нерегламентиран превоз, след като не сме го проверили, не сме го спрели, той просто си остави пътниците и си замина“, коментира Иван Иванов, главен специалист в ДАИ.

До края на акцията шофьорът-беглец не се върна, а полицията продължава издирването му.

Общо шест екипа от "тайни клиенти" на метрологичната агенция се включиха в проверката. Останалите таксиджии се оказаха изрядни.

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари