Байдън провежда видеоразговор с европейските лидери за кризата с Украйна

0
Съединените щати се опитват да обединят съюзниците си в Европа около пакет от безпрецедентни по тежестта си санкции срещу Русия, ако нападне Украйна
Съединените щати се опитват да обединят съюзниците си в Европа около пакет от безпрецедентни по тежестта си санкции срещу Русия, ако нападне Украйна

Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще проведе тази вечер видеоконферентен разговор с част от европейските лидери

Това съобщи Белият дом - като част от тесните консултации и координация със съюзниците в отговор на руския натиск срещу Украйна.

От администрацията на американския президент уточниха, че в разговора ще участват лидерите на Франция, Германия, Великобритания, Италия, Полша, на евроинституциите и генералният секретар на НАТО.

Съединените щати се опитват да обединят съюзниците си в Европа около пакет от безпрецедентни по тежестта си санкции срещу Русия, ако нападне Украйна, посочва Франс прес, цитирана от БНР.

Агенцията цитира и съветник на френския президент Еманюел Макрон, според когото в сряда в Париж ще бъде направен опит за възстановяване на преговорите в т. нар. Нормандски формат - представители на Русия и на Украйна ще влязат в пряк диалог с посредничеството на Франция и Германия.

Макрон се надява така да спомогне за деескалация на напрежението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари