Зеленски разговаря с Байдън

0
Трябва да спрем агресора възможно най-скоро, е призовал украинският президент
Трябва да спрем агресора възможно най-скоро, е призовал украинският президент Снимка: ukr.net

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви в телефонен разговор с президента на САЩ Джо Байдън, че е важно да се спре "агресорът" Русия възможно най-скоро.

"Току-що проведох разговор с президента на САЩ... Трябва да спрем агресора възможно най-скоро", заяви Зеленски в Twitter след разговора, предаде БГНЕС.

От думите му става ясно, че са обсъдени санкциите срещу Москва и подкрепата за Украйна.

Междувременно бе съобщено, че Зеленски е настоял Русия трябва да спре бомбардировките на украински градове преди да могат да започнат смислени преговори за прекратяване на огъня, тъй като първият кръг от преговори тази седмица имаше скромен резултат, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Украинският президент даде интервю съвместно за Ройтерс и Си Ен Ен в силно охраняван правителствен обект и призова членовете на НАТО да наложат забранена за полети зона, за да спрат руските военновъздушни сили.

Президентът на Украйна каза, че това е превантивна мярка, която не цели въвличане на алианса във война с Русия.

Държавният глава, който отказа предложения да напусне украинската столица докато руските сили напредват, каза също, че Украйна ще поиска правно обвързващи гаранции за сигурност, ако НАТО затвори вратата пред перспективата за членство на страната му в алианса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    ====
    Как ще е в Киев, като се показва все по къс ръкав, а там е минусова зима?! И сякаш е записано отпреди по сценарий, изглежда неадекватно на ситуацията това, което говори. Егати цирка !
  • 6
    3
    ...
    Вече няма какво да им предложи - нито излаз на Азовско, нито на Черно море, само един мизерен анклав Киев и то и Киев ще е "на тезгяха" още максимум 3 дни, после и това няма да може да им предложи. 15 минути слава и вечна омраза, за назидание на всеки, който продава народа и родината си.
  • 3
    2
    ...
    "...Зеленски даде интервю съвместно за Ройтерс и Си Ен Ен в ----силно охраняван правителствен обект----" ???!!!.....КЪДЕ - извън Украйна изглежда !!!??? Поискал от Байдън в телефонен разговор: "...членовете на НАТО да наложат забранена за полети зона, за да спрат руските военновъздушни сили..." и "...ще поиска правно обвързващи гаранции за сигурност, ако НАТО затвори вратата пред перспективата за членство на страната му в алианса..." Нещо друго..??? Те отдавна вече само му гледат сеира и си плетат тяхната кошничка и ще го "бушон-ират". Коледа мина отдавна.
  • 8
    1
    Hamerika
    Слушал е инструкции наркомана Зеленски!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари