Байдън прекъсна отпуската си заради напрежението в Близкия Изток

0
Президентът на САЩ се връща във Вашингтон, за да се консултира с екипа си по националната сигурност
Президентът на САЩ се връща във Вашингтон, за да се консултира с екипа си по националната сигурност Снимка: Joe Biden / Facebook

Президентът на САЩ се връща във Вашингтон, за да се консултира с екипа си по националната сигурност

Президентът на САЩ Джо Байдън е прекъснал ваканцията си в Делауеър и спешно ще се върне във Вашингтон днес, за да се консултира с екипа си по националната сигурност относно събитията в Близкия изток, съобщиха от Белия дом.

Иранската Революционна гвардия днес превзе свързан с Израел товарен кораб в Ормузкия проток, няколко дни след като Техеран заяви, че може да затвори важния транспортен маршрут, и предупреди, че ще отвърне на израелския удар по консулството му в сирийската столица Дамаск, припомня БТА.

Израел пък обяви, че очаква атака от Иран. По този повод нидерландската външна министърка Ханке Бройнс Слот е провела телефонен разговор с иранския си колега Хосейн Амир Абдолахиан, в който е призовала страната му да не напада Израел и да предприеме действия "за деескалация" на напрежението между двете държави, съобщи самата тя в социалната медия "Екс", предаде Ройтерс.

"По време на разговора изразих и сериозната си загриженост относно кораба, който беше отвлечен в Ормузкия проток, и казах, че този вид действия трябва да спрат", добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари