Бъдете внимателни, когато излизате навън

0
От хидрометеорологичната служба в Русе съобщиха, че няма индикации вятърът да намалее
От хидрометеорологичната служба в Русе съобщиха, че няма индикации вятърът да намалее Снимка: Дарик / Архив

"Призоваваме гражданите да са внимателни, когато излизат навън и да се оглеждат когато ходят по улиците. Искаме да призовем и гражданите да обезопасят елементите по балконите си, тъй като е много вероятно да стане инцидент с падащи саксии и облицовки". Това заяви днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

Екипите на Енерго-Про работят на пълно натоварване за отстраняване на проблемите, възникнали по електропреносната мрежа в Русенска област. Не е изключено да се появят и нови проблеми, тъй като няма изгледи вятърът да стихне, предадоха Topnovini.bg.

При отделни инциденти в Ястребово е паднало дърво, което е скъсало захранващи кабели; в Сандрово голям кестен е паднал точно на центъра, но по това време наоколо е нямало хора и никой не е пострадал; част от облицовката на читалището в Средна кула е паднала; има и множество сигнали за паднали керемиди. След като затихне времето ще се направи и проучване за нанесените щети в общината.

В същото време от хидрометеорологичната служба в града съобщиха, че няма индикации вятърът да намалява, и до 13:40 скоростта му продължава да е около 120 км/ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари