Част от училищата във Варна няма да отворят врати

1
За други - тепърва предстои да бъде решено
За други - тепърва предстои да бъде решено Видео: NOVA

Има доста бедстващи хора от различни социални групи

Във Варна има доста бедстващи хора от различни социални групи. Това заяви кметът на града Благомир Коцев в обобщение на ситуацията в морската ни столица след ураганния вятър и силната буря там. Той представи изводите, напавени от експерти от Извънредния щаб за справяне с бедствената ситуация.

Училищата утре във Варна остават отворени, само с някои изключени. Някои от училищата трябва да отстранят опасни елементи и падащи керемиди - това са Първо основно училище, „Васил Друмев”, Професионална гимназия по текстил и моден дизайн. До края на деня от Кризисния щаб ще знаят дали училище „Димчо Дебелянов” и училището на ъгъла на ул. „Константин Арабаджиев” ще могат да отворят врати за утрешните занятия на децата. Там все още се прави оглед. Другите училища остават отворени", подчерта Коцев, цитиран от NOVA. За тези Кризисният щаб до към 18:30 часа ще бъде наясно дали ще могат да посрещнат ученици.

Кметът призова гражданите да са внимателни когато посещават Морската градина и Аспарухов парк . „В целия град има непочистени клони, които висят от дърветата", каза той.

Достъпът до Вълнолома на Морска гара ще бъде ограничен за следващите 48 часа, вълнението ще продължи. Буните, пристанище „Карантината” ще бъдат затворени, каза кметът и призова гражданите да ги избягват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари