Бабаит пребил с бухалка двама души на сбор в Щръклево

0
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу 42-годишен мъж
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу 42-годишен мъж

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 42-годишен мъж, причинил телесни повреди на двама.

Обвинението срещу Мартин С. е за това, че на 02.05.2015 г. в с. Щръклево, обл. Русе, причинил средна телесна повреда на Тони А., като деянието било извършено по хулигански подбуди. Както и за това, че причинил лека телесна повреда на Николай П., довели до временно разстройство на здравето, не опасно за живота, като деянието било извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл.131 ал.1 т.12 пр.1 от НК.

На 01.05.2015 г. вечерта, приятелска компания се събрала в дома на пострадалият Тони А., за да отпразнуват сбора на селото. Около полунощ по прозореца на стаята където се намирали празнуващите се чули удари по стъклото. Тони А. излезнал на улицата и видял Богомил С. /син на обвиняемия/, който с бутилка бира в ръка поискал да влезе в дома му, но му било отказано.

Подразнен Богомил. С. замахнал с бутилката да удари Тони А., но не успял. От своя страна Тони А. го ударил в лицето. След случая Богомил С. позвънил на баща си, като му казал за станалото. Около половин час по-късно, част от гостите решили да излязат и да потърсят техен познат. Докато се придвижвали ги застигнал автомобил в който бил Богомил и баща му – обвиняемият Мартин С. Джипа спрял до тях, от него слязъл обвиняемият, държейки бухалка, като първо ударил няколко пъти Никола П., а след това насочил ударите си към Тони А. Въпреки че видял, че Тони А. бил паднал на земята в безпомощно състояние, обвиняемият се качил в автомобила си и потеглил напускайки местопроизшествието.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари