Баба от Тутракан - шеф на канал за проститутки в Белгия

4
Пенсионерката 15 години въртяла публичен дом
Пенсионерката 15 години въртяла публичен дом Видео: МВР

76-годишната С.Й. от Тутракан е арестувана при мащабна полицейска операция, информираха от МВР.

Пенсионерката била лидер на сводническа група и 15 години въртяла публичен дом в Белгия. Установени са петима нейни помагачи, а тя и 49-годишната й сътрудничка С.З., също от Тутракан, са били издирвани от Кралство Белгия с европейски заповеди. С.З. е задържана заедно с шефката си на 18 юли, мярката им за неотклонение е удължена на до 72 часа.

Арестът на двете жени е по молба за правна помощ от Кралство Белгия и водено там наказателно производство срещу организирана престъпна група от български граждани за извършени от тях престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и пране на пари. Изяснено е, че повече от 15 години 76-годишната дама е пребивавала в Белгия и е стопанисвала публичен дом в Брюксел.

Операцията по задържането е проведена от служители на сектор „Трафик на хора“ в ГДБОП и колегите им от Русе, Разград, Силистра, Добрич, коментираха от МВР. В действията са включени и полицаи от ОДМВР - Силистра и РУ-Тутракан, акцията е била под ръководството на Специализираната прокуратура. Претърсени са пет адреса на територията на Силистренска област. Оттам са иззети документи, в това число и нотариални актове, вносни бележки, извлечения от банкови сметки, банкови преводи, над 164 000 евро и близо 600 лева, мобилни телефони, лаптоп, канабис и други вещи и предмети, съотносими към разследването.

Установени са и разпитани двама свидетели и две жертви на престъпната схема. Работата по документирането на случая продължава,  предстои Окръжната прокуратура в Силистра да внесе искания в Силистренския окръжен съд за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари