Австрия въвежда лотария за ваксинирани

0
Всеки десети билет ще спечели ваучер в размер на 500 евро
Всеки десети билет ще спечели ваучер в размер на 500 евро

Всеки десети билет ще спечели ваучер в размер на 500 евро

Австрийското правителство обяви, че ще въведе национална лотария за ваксини, за да насърчи въздържащите се да се ваксинират. Това става часове преди парламентът да приеме законопроект за въвеждане на задължителна ваксинация, съобщи агенция Ройтерс.

Приблизително 72% от населението на Австрия е напълно ваксинирано срещу ковид, което е един от най-ниските нива в Западна Европа.

Новите случаи на заразяване поставиха в сряда пореден рекорд заради варианта Омикрон. Правителството иска да избегне ново национално блокиране, тъй като страната излезе от четвъртото си едва миналия месец.

„Какво може да спечелите от лотарията за ваксинация? Ваучери!”, обяви канцлерът Карл Нехамер на съвместна пресконференция с лидера на опозиционните социалдемократи Памела Ренди-Вагнер, с която е била договорена мярката.

Нехамер каза, че иска да има финансова награда за тези, които се ваксинират, добавяйки: „Научихме се от миналото и видяхме, че лотарията за ваксинация е най-добрият възможен начин за създаване на такава система."

Планира се гражданите, независимо дали вече са ваксинирани или не, да получават по един билет за всяка поставена доза - общо три билета за тези, които са си направили подсилваща ваксина. Всеки десети билет ще спечели ваучер в размер на 500 евро, каза Нехамер, без да посочва за какво са ваучерите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари