Атанас Пеканов: В записите имаше притеснителни изказвания

0
Приемането на механизма за главния прокурор е същината на съдебната реформа, пише го във всички доклади за върховенство на закона
Приемането на механизма за главния прокурор е същината на съдебната реформа, пише го във всички доклади за върховенство на закона

Приемането на механизма за главния прокурор е същината на съдебната реформа, пише го във всички доклади за върховенство на закона

Ситуацията се променя всеки ден, но аз продължавам да вярвам, че България има нужда от редовен кабинет, има нужда от работещ парламент, за да се приемат всички тези закони, от които зависи дали тази година ще получим още европейски средства. Това коментира вицепремиерът Атанас Пеканов в "Говори сега" по БНТ.

По отношение записа от Националния съвет на ПП посочи, че единствено е чел заглавия в медии, защото над 8 часа е бил в парламента, където беше приет механизмът за разследване на главния прокурор.

"Не искам да коментирам записи, извадени отнякъде, но имаше притеснителни изказвания, които може би не ни помагат да си спечелим доверие сред нашите партньори и това ни притеснява".

Трябва да вярваме и да надграждаме държавната администрация, но и трябва да държим на нейната деполитизация и независимост, заяви Пеканов.

В последните месеци бяха направени много стъпки за приемането на България в Шенген, коментира вицепремиерът.

"Има притеснения в някои страни, които се надявам да сме адресирали. Активно работихме с Австрия, там имат огромни притеснения по цялата тема за миграцията".

Приемането на механизма за главния прокурор е същината на съдебната реформа, пише го във всички доклади за върховенство на закона, които Европа праща у нас. От него зависят и част от европейските средства, които страната ни може да получи, подчерта Пеканов.

"Благодарен съм на редовния кабинет, който започна работата по законопроект и най-вече на министър Зарков в служебния кабинет, като финализира проекта, съгласува го с ЕК и вчера най-накрая бе приет. Но това не е всичко, да не се лъжем, има още работа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари