Атанас Атанасов: Не виждам основание да се връщат парите, дарени от служители на Nexo

0
В случая с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма, подчерта съпредседателят на "Демократична България"
В случая с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма, подчерта съпредседателят на "Демократична България" Видео: NOVA

В случая с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма, подчерта съпредседателят на "Демократична България"

В случая с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма. Тя е предизборна и всичко е замислено предварително. Колегите от "Да, България" трябва да решат дали да върнат парите от даренията от служители на Nexo, но към момента няма основания за това. Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” по NOVA съпредседателят на "Демократична България" генерал Атанас Атанасов.

"Не съм наясно с детайлите и никога не съм обичал да се занимавам с пари. В нашата коалиция е регламентирано кой с какво отговаря. Но трябва да се даде политическа оценка на случващото се, защото тук въпросът не е в дарителите. И бих се възползвал от цветистия език на Бойко Борисов. В случая с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма. Тя е предизборна и всичко е замислено предварително. В тази предизборна кампания няма да е само темата Nexo. Ще има и Gemcorp. Трябва да бъдем бити – заедно и поотделно, ако може. И ПП, и ДБ. Няколко пъти обсъждахме в парламентарната група след избухването на скандала - всичко е абсолютно чисто". така Атанасов коментира резултатите от вътрешната проверка на партията, касаеща списъка с дарители от Nexo, които бяха обявени публично.

Той подчерта, че въпросът с връщането на парите трябва да го решат колегите му от „Да, България”. „Това е компромат, почиващ на обективни данни. Така се нарича цялата тази история. „Да,България” трябва да решат дали да върнат парите, защото те са насочени към тях. Но към момента не виждам такова основание. Това е и проблем на финансирането на политическата дейност в България”, категоричен е той. И попита: "Как една политическа партия да проверява всичките си дарители? Политическата партия, която оглавявам, не е ДАНС".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Bachman
    Той ги изпи вече кинтите, какво искате от него? :)
  • 0
    1
    ...
    уйдурма, муйдурма, парата колко е ? да чуем цифрата твоята майка изцъклена.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари