Асен Василев: Запорираха 890 хиляди долара на руското посолство

1
Транзакцията попада под санкциите на Европейската комисия
Транзакцията попада под санкциите на Европейската комисия Снимка: БГНЕС

Руската страна твърди, че парите са за заплати на служители

Запорираха 890 хиляди долара на руското посолство. Това потвърди министърът на финансите в оставка Асен Василев, предаде NOVA

Транзакцията попада под санкциите на Европейската комисия. Руската страна твърди, че парите са за заплати на служители.

Дерогацията в момента се консултира с ЕК. Когато от там получим становище дали е добре да се отменят санкциите и да се даде дерогация за този конкретен превод, съответно ще предприемем мерките.Те твърдят, че преводът е за заплати на стойност 892 хил. долара. Няма запорирани сметки и нещо, което е направено от българската държава. Това е автоматично действие по силата на санкциите на ЕК”, обясни той.

Коментарът му бе по повод изказване на Тошко Йорданов от ИТН. Преди часове той заяви, че МФ е спряло парите на руското посолство, които са си техни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    накъсо
    Какво повече от ПП - ПРОСТОТИЯТА ПРОДЪЛЖАВА. Тия малоумници ще ни вкарат във филм, дето никога не сме гледали
  • 9
    5
    uiyt
    Разбира се, че авторът на коментар 3 е представител на платеите нпо-та на цру на сащ и е разрушител на семейните ценности в България! Ето защо правилно Русия изгони всички сащнически нпо-та, защото рушаха устоите на християнството, докато в България - фалшифицират българската история, вкарват в учебниците тъмни хора, обратни хора, което е абсолютно нехристиянска ценност! Докато България не изгони всичко що е сащ, докато не се оттървем от сащ по всякакъв начин и докато не обявим сащ за световен агресор, световна терористична държава и сащ е автор на третата световна война, България няма да я бъде!
  • 9
    4
    до 3
    Не се притеснявай, говедарите продължават да ти плащат! Педал, ти само това ли разбра от коментарите, бе малоумник?
  • -10
    3
    разпутин
    ай кво ще правят сега руските ибрикчии дето се изявяваха по тв и по медии. мъко, мъко, русофилска, край нямаш
  • 11
    2
    русенец
    А бе, ококореният, това по каква съдебна заповед го направихте, по какъв закон? Или фюрерката като ти каже скачай ти скачаш, ама ако ти каже да разтвориш бузи? Бах мааму, аман от идиоти, харвардска изработка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари