Корнелия Нинова: Асен Василев надигра всички, направи Борисов за смях!

2
Така не се управлява държава. Това не може да продължава повече, отсече лидерът на БСП
Така не се управлява държава. Това не може да продължава повече, отсече лидерът на БСП Снимка: БСП

Така не се управлява държава. Това не може да продължава повече, отсече лидерът на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с новоизбраните кметове и общински съветници от Североизточна България.

В Шумен, на първата регионална среща, която ръководството на партията провежда след изборите с представителите на социалистите в местната власт, Нинова припомни призивът на БСП: обединение на всички срещу модела „ГЕРБ”, който десетки години задушаваше страната и общините в прегръдката на дълбоката държава и задкулисието, пишат от пресцентъра на партията.

"БСП успяхме да привлечем други партии и съмишленици. И вие имате сериозен принос за тези съюзи. Превърнахме се в център на обединението срещу модела „ГЕРБ”. Но сега предстои по-трудното. Трябва да отговорим на доверието на хората с много всеотдайна работа. Между нас има опитни кметове с по няколко мандата. Има и новоизбрани. Помагайте си. Тук сме депутати и националното ръководство, които ще ви помагаме в парламента с предложения за закони. Няма силна местна власт без национално представителство и подкрепа от партията и в парламента. Ние сме единен организъм - отбор. Ще хвърлим усилия в подкрепа на местната власт, защото тя е единствената стабилна в следващите четири години и е най-близо до хората”, категорична бе Корнелия Нинова.

И подчерта: „Вчера Асен Василев ги надигра всички. Надхитри ги много перфидно и направи Борисов за смях. Той твърдеше, че ако дерогацията не падне веднага, има ново пропутинско мнозинство – ПП-ДБ, БСП и „Възраждане”. Вчера "евроатлантикът" Борисов клекна и дерогацията остава. Борисов внесе закона за таксата върху транзит на газ, вчера Асен Василев му я махна от приходната част на бюджета. Махна 2 млрд. от приходната, махна и 2 млрд. от разходната. Пито-платено. Делян Добрев да свива знамето на революцията. Циркът приключи. Разпределиха си порциите. Никой не се сети за едното левче, откраднато от българите и за комисионните, с които Добрев става и ляга. А дълговата спирала, с която Борисов ни проглуши ушите къде отиде? А данъка върху бакшишите и „донос-бонус”? Нито дума за това, което очаква хората. Само порциите и парите. Така не може да продължава. Така държава не се управлява. Никаква предвидимост за икономиката, за да могат фирмите да планират заплати, инвестиции. Никаква предсказуемост за домакинствата, за цените, за доходите на хората. Никаква сигурност за семействата за следващите месеци. Никакви гаранции за приемането ни в Шенген.

Тя даде пример с бюджета за 2024 г., че да се увеличат трансферите от централния бюджет към общинските бюджети, сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС прехвърля отговорността на общините да вдигат местните данъци и такси.

"Години наред на общините се възлагат задължения без обезпечено финансиране. Раздават се пари за проекти без ясни правила и така се държат кметове в зависимост. Време е за истинското решение за реална децентрализация - част от събраните данъци да остават директно в общината и да се връщат в услугите към хората, които са ги платили. Ние, събраните тук и още хиляди социалисти, симпатизанти, партньори останахме единствената алтернатива на това пошло и вредно за България управление. Нека го докажем с работата си. Вярвам във вас. Във вашия професионализъм и човечност. Водете се от грижа за хората и на добър час”, обърна се Нинова към представителите на БСП от областите Шумен, Търговище, Разград, Варна, Добрич, Русе и Силистра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари