Асен Василев: Цената на тока няма да скочи от началото на следващата година

0
Бизнесът не е на регулиран пазар и продължава да плаща не повече от 200 лева на мегаватчас
Бизнесът не е на регулиран пазар и продължава да плаща не повече от 200 лева на мегаватчас Снимка: БТА

Бизнесът не е на регулиран пазар и продължава да плаща не повече от 200 лева на мегаватчас

Цената на електроенергията за бита няма да скочи от началото на следващата година, каза пред журналисти в Министерския съвет министърът на финансите Асен Василев. Думите му бяха подкрепени от премиера Николай Денков и министъра на енергетиката Румен Радев.

"Има много и разнообразни механизми цената на тока да не скача", каза Асен Василев. "Бизнесът не е на регулиран пазар и продължава да плаща не повече от 200 лева на мегаватчас", припомни той.

"В началото на 2026 година цената на тока ще се определя от инвестициите, от възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) и дали ще има нова атомна централа", каза Николай Денков. От 2025 година ще има модел за либерализация на пазара на тока за бита. Ще се подготви проект на наредба за компенсиране на хората, които имат проблеми с цената на тока.

"Целта ни е да не се правят фалшиви парични потоци, от които само банките да печелят. Работим с регионалното и социалното министерство по тази тема", каза министърът на енергетиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Асан бангоВасилев
    Я, как пък са ги щракнали на фото – женски педераззз до анемичен мухльо?
  • 5
    1
    Някой си
    Прав е асенчо, цената ще скочи преди това - още тази година. Що да чака другата година?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари