МС: Пари от бюджета за 2024 година ще има само срещу конкретни дейности с ясни разчети

0
Ръководствата на конфедерацията и на отделни федерации в КНСБ се срещнаха с премиера и министъра на финансите
Ръководствата на конфедерацията и на отделни федерации в КНСБ се срещнаха с премиера и министъра на финансите Снимка: Министерски съвет

Ръководствата на конфедерацията и на отделни федерации в КНСБ се срещнаха с премиера и министъра на финансите

Средства от бюджета за 2024 г. ще има само срещу предложения за конкретни дейности с точни разчети и план за тяхното изпълнение. Това чуха ръководствата на конфедерацията и на отделни федерации в КНСБ на среща с министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев днес.

Представителите на синдикатите изразиха надежда политиката на правителството за повишаване на доходите да продължи и догодина, така както беше заложена за 2023 г. Те очакват държавата да изпълни исканията им за увеличаване на заплатите в различните сектори, както и да се осигурят средства за капиталови инвестиции, съобщиха от Министерски съвет.

Бюджетът за следващата година ще бъде с ясна перспектива. Кабинетът ще продължи да следва политиката на вдигане на доходите и овладяване на инфлацията, заяви премиерът.

Министърът на финансите очаква финансовите средства по отделните сектори да бъдат използвани ефективно в полза на гражданите. Той прогнозира, че брутният вътрешен продукт ще се повишава, а инфлацията ще продължи да намалява и следващата година ще бъде под 5%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари