Арестуваха рецидивист от Русе в Слънчев бряг

1
Престъпленията му се характеризират с особена жестокост
Престъпленията му се характеризират с особена жестокост

46-годишният рецидивист е единият от извършителите на чудовищното нападение над възрастно семейство в Червена вода.

Той е имал жестоки набези и другаде в Североизточна България

В района на Слънчев бряг е арестуван 46-годишният рецидивист от Русе Р.Р., извършвал поредица грабежи на възрастни хора по домовете им в Североизточна България. Това стана ясно от МВР. От полицията коментираха, че престъпленията му се характеризират с особена жестокост.

Криминално проявеният и осъждан Р.Р. е единият от нападателите на възрастно семейство в русенското село в Червена вода. Случаят е от 7 април тази година. Тогава двама маскирани проникнали през прозорец на банята в къщата на пенсионерите.

70-годишната съпруга била повалена с юмруци и вързана със „свински опашки“ пред очите на прикования на легло съпруг. Жестокият побой продължил с постоянния въпрос "Къде са парите". Тя посочила с очи към закачалка, на която висяла чанта с пенсията на съпруга й. Тежкият побой обаче продължил, докато нападателите не си тръгнали с 2050 лв. и други вещи.

Възрастната жена за дълго била обезобразена, а съпругът й починал два месеца след преживяното по време на обира. Сега тя живее в страх, заключва всички врати, даже и на стаите.   

В изясняването на престъпната дейност и издирването на Р.Р. участвали криминалисти от секторите „Грабежи“ и „Реагиране и проникване“ при ГДНП, и областните дирекции на МВР в Русе, Търговище, Добрич и Бургас. Акцията по залавянето на бандита е проведена на 30 август т.г., той е заловен в района на Слънчев бряг.

При операцията са задържани и други криминално проявени, които по различен начин са помагали на Р.Р. за грабежите. При претърсване на жилища, ползвани от задържаните, са намерени и иззети маски с прорези за очите, различно по вид тиксо, „свински опашки“, големи парични суми, ръкавици, инструменти за взломяване, боеприпаси и други вещи, отнети по време на престъпленията.

Работата за изясняване на цялостната престъпна дейност на Р.Р. продължава. С решение на прокуратурата той е привлечен като обвиняем и мярката му за неотклонение е удължена за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане до Окръжния съд в Русе за постоянна мярка „задържане под стража“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари